09. децембар 2020.

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ ЗАВРШЕНЕ ДВЕ У ПРИПРЕМИ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

У Југословенском драмском позоришту у току су пробе представа Каспар Петера Хандкеа у режији Милоша Лолића и Мој муж Румене Бужаровске у режији Јоване Томић.

У драми нобеловца Петера Хандкеа Каспар играју Миодраг Драгичевић, Анђелика Симић, Никола Ракочевић, Сања Марковић… Драматург је Периша Перишић, сценограф Јасмина Холбус, костимограф Мариа Марковић Милојев а композитор Невена Глушица. Представа ће се играти на Сцени „Љуба Тадић“. Каспар је први комад Петера Хандкеа који је, у време када је објављен (1967), изазвао готово револуционарни помак у традиционалном схватању писања за позориште а данас се сматра не само једним од најзначајнијих немачких комада икада, већ и једним од класичних комада 20. века.

Прво целовито књижевно појављивање на српском језику знамените македонске прозне списатељице Румене Бужаровске Мој муж, на Сцени Студио ЈДП режира Јована Томић. У представи играју Сања Марковић и Јована Беловић. Драматург је Димитрије Коканов, костимограф Маја Мирковић а композитор Лука Мејџор. Одмах по објављивању, збирка кратких прича Мој муж изазвала је велику пажњу критике и читалачке публике.

Представе Пучина Бранислава Нушића у режији Егона Савина и дипломска представа студента Академије уметности у Новом Саду Ивана Вање Алача Београдска трилогија Биљане Србљановић су завршене. Генералне пробе су одржане а премијере обе представе се очекују када епидемиолошки услови то дозволе.