17. август 2021.

ЈДП СА ДВЕ ПРЕДСТАВЕ НА ФЕСТИВАЛУ ОХРИДСКО ЛЕТО

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Југословенско драмско позориште ће учествовати на Фестивалу „Охридско лето” у Северној Македонији са две представе. У четвртак, 19. августа, на фестивалу ће бити изведена представа Мој муж Румене Бужаровске у режији Јоване Томић док ће дан касније, у петак 20. августа, публика у Охриду имати прилику да гледа представу Пучина Бранислава Нушића у режији Егона Савина.

Представа Мој муж, која је премијерно изведена 18. априла на сцени Студио ЈДП, у јулу је гостовала у Рашки и на Белефу. Већ у септембру представа путује у Тополу на Фестивал дуодраме а крајем октобра ће гостовати у Бањалуци (БиХ). У представи играју Јована Беловић и Сања Марковић.

У представи Пучина, која је премијерно изведена 10. априла ове године на Сцени „Лјуба Тадић” играју Ненад Јездић, Слобода Мићаловић, Лјубомир Бандовић, Весна Станковић, Небојша Миловановић, Бојан Димитријевић, Јелена Ступљанин, Јована Беловић, Јанко Цекић, Марко Баћовић, Маја Колунџија Зорое и Богдана Обрадовић. Мелодрама о амбициозној младој жени која се удала из љубави за човека са премало професионалних и животних амбиција учествовала је на Позоришном фестивалу „Нушићеви дани” у Смедереву у јуну а у октобру ће учествовати на фестивалу „Борини позоришни дани” у Врању.