23. мај 2022.

ОВАЦИЈЕ ЗА ШОПАЛОВИЋЕ У ЗАГРЕБУ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Путујуће позориште Шопаловић Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића изведена је у суботу 21. маја са великим успехом на сцени Хрватског народног казалишта у Загребу.

Сала која прима више од 700 гледалаца била је попуњена до последњег места а карте за гостовање ЈДП-а биле су распродате чим су ушле у продају. Интересовање је било тако велико, да су се пред само извођење представе, испред ХНК у Загребу појавили чак и тапкароши који су продавали карте по дупло вишој цени.

Публика је са великом пажњом и усхићењем пратила представу, повремено је „прекидајући” смехом или аплаузима. Ансамбл представе у коме су Драган Бјелогрлић, Јасна Ђуричић, Ненад Јездић, Анита Манчић, Љубомир Бандовић, Марко Јанкетић, Јована Беловић, Сања Марковић, Ирфан Менсур, Милош Самолов, Милица Сужњевић, Миона Марковић, Теодора Томашев, Тара Милутиновић, Вања Радивојевић и Нађа Ристић публика је наградила петоминутним стајаћим овацијама које су права реткост код загребачке публике како су нам рекли домаћини.

Узвратно гостовање ХНК из Загреба на сцени Југословенског драмског позоришта планирано је већ за 4. јун када ће бити изведена представа У агонији Мирослава Крлеже у режији Ивице Буљана. У представи играју Крешимир Микић, Нина Виолић, Ливио Бадурина, Ива Михалић…

Како су гостовање ЈДП-а виделе колеге из ХНК-а у Загребу:Стајаће овације за Шопаловиће ЈДП-а из Београда

h Снимак аплауза