06. мај 2022.

ПРЕДСТАВА МОЈ МУЖ НА ФЕСТИВАЛУ У РИЈЕЦИ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Мој муж Румене Бужаровске у режији Јоване Томић биће изведена у суботу 7. и недељу 8. маја на 27. Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци (Хрватска).

У представи рађеној по истоименој збирци прича Румене Бужаровске играју Јована Беловић и Сања Марковић. Драматург је Димитрије Коканов, костимограф Маја Мирковић, а композитор Лука Мејџор. Књигу Румене Бужаровске превела је Ирена Шентевска.

Представа Мој муж, која је прошле недеље изведена педесети пут, до сада је учествовала на Интернационалном позоришном фестивалу МОТ у Скопљу, фестивалу „Охридско лето” у Охриду (Северна Македонија), београдском Белефу. На фестивалима у Бањалуци („Заплет 13“) и у Тополи (Фестивал дуодраме) освојила је награде за најбољу представу, а Јована Беловић и Сања Марковић су поделиле награде за најбоље глумице фестивала.

Годишње награде Југословенског драмског позоришта за представу Мој муж добили су Јована Томић за режију, Димитрије Коканов за драматизацију, а за низ улога које у представи тумаче, исту награду су понеле и Јована Беловић и Сања Марковић. Ове две глумице су, за улоге у истој представи, добитнице и награда ЈДП-а и Фондације ЈДП-а „Бранка и Млађа Веселиновић“ за најбоље глумачко остварење на сцени Југословенског драмског позоришта и Награде „Небојша Глоговац” за изузетну уметничку креацију младог глумца коју је Позориште заједно са Градом Београдом установило прошле године.