28. април 2020.

ДРАМА О МИРЈАНИ И ОВИМА ОКО ЊЕ премијерно онлајн на ЈДПтв 30. априла у 21ч

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:
h

ЈДПтв у четвртак 30. априла у 21ч на Youtube каналу и сајту jdp.rs емитује представу Драма о Мирјани и овима око ње Ивора Мартинића у режији Иве Милошевић. Репризе су у петак 1. и суботу 2. маја у 21ч и у недељу 3. маја у 18 и 21ч. Представу емитујемо захваљујући љубазности РТС-а који је власник права.

Савремено дело младог драмског писца из Загреба Ивора Мартинића приказује живот који воде Мирјана и они око ње, проводећи своје дане мирно, у тескобној свакодневици, уобичајеним баналним бригама, без много узбуђења и страсти. Суптилним средствима они успевају да нам открију колико тај живот – баш као и наш сопствени – у себи носи лепоте, туге, хумора, бола и поезије.

Представа Драма о Мирјани и овима око ње учествовала је на 55. Стеријином позорју и на фестивалима у Загребу, Брчком, Ријеци, Сплиту и Младеновцу.

На Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци ова представа је освојила четири награде „Вељко Маричић“: за најбољу драму (Ивор Мартинић) и три глумачке (Мирјана Карановић, Јелена Петровић, Бранка Петрић), а на Марулићевим данима у Сплиту награду „Марул“ за глуму (Мирјана Карановић) и награду публике као најбоља представа у целини. Мирјана Карановић је на Сусретима позоришта у Брчком добила „Гран при“ фестивала. На Стеријином позорју Јелена Петровић је добила награду за најбољу младу глумицу а Марко Баћовић награду Новости за најбољу епизодну улогу.

Представа у којој играју Мирјана Карановић, Јелена Петровић, Бранка Петрић, Марко Баћовић, Анђелика Симић, Феђа Стојановић, Цвијета Месић и Бојан Лазаров, премијерно је изведена на сцени Театра „Бојан Ступица“ 18. фебруара 2010.