Изјава о заштити личних података

Коришћењем услуге резервације улазница или контакт форме на сајту Југословенског драмског позоришта из Београда, Краља Милана 50 (у даљем тексту “Позориште”) дајете сагласност за употребу Ваших личних података. Сви лични подаци прикупљени овим путем биће коришћени искључиво у сврху контактирања са службама Позоришта или (уколико сте ознаком поља потврдили да желите да добијате информације о Позоришту) ради обавештавања о нашим активностима. Свим подацима управља служба Југословенског драмског позоришта одговорна за руковање личним подацима корисника сајта. Ови подаци се чувају у заштићеној бази података и остаће у поменутој бази док корисник не поднесе захтев за брисање података путем мејла newsletter@jdp.rs..Подаци неће бити презентовани трећим лицима осим на основу законске обавезе или пуноважног пристанка лица чији се подаци обрађују. Подацима о личности рукује се у складу са Законом о заштити података о личности објављеном у “Службеном гласнику РС” бр. 87/2018. Ради опширнијих информација о употреби свих података на нашем сајту, молим Вас да прочитате Политику заштите приватности.

Политика заштите приватности

Југословенско драмско позориште из Београда, Краља Милана 50 (у даљем тексту “Позориште”) веома озбиљно схвата приватност Ваших података. Наша Политика заштите приватности је осмишљена како бисте били обавештени о пракси Позоришта у вези са прикупљањем, коришћењем и откривањем података које доставите приликом приступања интернет сајту  www.jdp.rs. Молимо Вас да је пажљиво прочитате и упознате се правилима исте, јер било какво коришћење ове интернет странице подразумева Ваше прихватање услова наведених у овом документу. Приступањем овом интернет сајту, Ви потврђујете да сте сагласни са обавезујућим карактером ове Политике заштите приватности, и дајете пристанак да се подаци о Вама прикупљају, користе и откривају у складу са овом Политиком заштите приватности. Ова Политика приватности доноси се у циљу усклађивања са Законом о заштити података о личности објављеном у “Службеном гласнику РС” бр. 87/2018 и Општом уредбом о заштити података о личности (ГДПР). Општи Прописи Заштите Података (ГДПР) су прописи (ЕУ) 2016/679 Европског парламента донети дана 27. априла 2016. године за заштиту физичких лица када се ради о употреби личних података и преносу таквих података. Погледајте текст овде https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex:32016R0679

Информације које прикупљамо и обрађујемо

Информације које Позориште прикупља и обрађује су следеће:

 • информације на основу којих можете бити лично идентификовани као што су име, презиме, е-маил адреса и број телефона (у даљем тексту: лични подаци)
 • информације које се односе на Вас али Вас не идентификују као појединца

Начин прикупљања информација

Позориште прикупља податке о Вама директно када нам исте Ви доставите или аутоматски док користите сајт.

Лични подаци

Прикупљамо само оне личне податке које Ви желите да нам доставите приликом коришћења нашег сајта. Лични подаци које прикупљамо могу да обухвате информације које наведете:

 • попуњавањем или коришћењем формулара “Контактирајте нас” на сајту
 • приликом резервације улазница за неку од представа са репертоара путем форме за резервацију
 • друге информације које нам доставите на било који начин

Ви нисте дужни да нам достављате никакве личне податке, али у том случају постоји могућност да нећете моћи да користите садржаје сајта који се односе на резервацију улазница или контактирање запослених.

Аутоматско прикупљање података

Аутоматски, док користите сајт, можемо да прикупљамо податке који укључују детаље о коришћењу, ИП адресе и информације прикупљене путем колачића и друге технологије за праћење. Приступањем нашем сајту Ви се саглашавате да можемо да аутоматски прикупљамо и обрађујемо наведене податке.

Информације које можемо прикупљати аутоматски приликом Вашем приступања сајту, док претражујете сајт и активни сте на њему, су одређене информације о Вашој опреми, активностима и обрасцима претраживања, укључујући и:

 • Детаље о Вашим посетама нашем сајту, укључујући и податке о саобраћају, податке о локацији, евиденције и друге податке о комуникацији и изворима којима приступате и користите на сајту;
 • Информације о рачунару и интернет конекцији, укључујући и Вашу ИП адресу, оперативни систем и тип претраживача.

Информације које аутоматски прикупљамо нам помажу да побољшамо сајт и пружимо бољу и персонализовану услугу јер нам омогућавају да проценимо број наших посетилаца и њихове обрасце коришћења сајта, да сачувамо информације о Вашим преференцијама, што нам омогућава да сајт прилагодимо Вашем интересовању, да убрзамо Вашу претрагу, да Вас препознамо када поново посетите сајт, као и да анализирамо како корисници користе сајт за интерне потребе у области маркетинга и истраживања.

У овом случају, Позориште може послати информације партнерима, пружаоцима услуга и осталима који их обрађују за нас, у складу са нашим инструкцијама, и у складу са овом политиком и свим другим одговарајућим мерама сигурности. Ови партнери нам пружају услуге, као што су развој, одржавање, подршка клијентима, информационе технологије, плаћања, продаје, маркетинг, анализе података. Они имају приступ информацијама, неопходним за обављање ових активности у наше име, и они неће откривати податке или их користити у друге сврхе.

Колачићи и друге технологије

Технологије које користимо за аутоматско прикупљање података могу обухватити:

 • Колачиће (или колачиће претраживача). Колачић је мала датотека која се налази на хард диску Вашег рачунара. Ви можете да одбијете колачиће претраживача одговарајућим подешавањем на Вашем претраживачу. Међутим, ако изаберете ову опцију, можда нећете моћи да приступите одређеним деловима нашег сајта. Уколико не подесите подешавања претраживача тако да не прихватате колачиће, наш систем ће постављати колачиће када посетите наш сајт помоћу претраживача.
 • Флеш колачиће. Одређене функције нашег сајта могу користити локално сачуване елементе (или флеш колачиће) за прикупљање и складиштење информација о Вашим жељама и навигацији ка нашем сајту, са њега као и на наш сајт. За флеш колачиће не важе иста подешавања претраживача која се користе за колачиће претраживача.

Како користимо информације

Позориште користи информације које прикупимо о Вама или које нам Ви доставите, укључујући и све личне податке:

 • да бисмо Вам обезбедили информације или услуге које тражите од нас;
 • да бисмо Вам достављали обавештења, уз Вашу сагласност;
 • да бисмо Вам омогућили да користите интерактивне функције на нашем сајту;

Обезбеђење сигурности Ваших личних информација и других података

Југословенско драмско позориште предузима све потребне мере како би Ваше личне информације биле сигурне. У том циљу, само овлашћена служба Југословенског драмског позоришта одговорна за руковање личним подацима корисника сајта има приступ Вашим личним подацима. Поред тога, примењујемо мере које треба да заштите Ваше личне податке од случајног губитка и неовлашћеног приступа, коришћења, промене и откривања. Све информације које нам доставите чувају се у заштићеним базама података. Ради заштите Ваших информација, успоставили смо механизме који Вам омогућавају да управљате својим информацијама тако што можете да подесите претраживач да одбије све или неке колачиће претраживача, или да Вас упозори када се колачићи шаљу. Ако онемогућите или одбијете колачиће, имајте на уму да неки делови овог сајта могу бити недоступни или да неће правилно функционисати.

Пренос информација путем интернета није потпуно сигуран. Иако ћемо се ми потрудити да заштитимо Ваше личне податке, не можемо да гарантујемо безбедност Ваших личних података који су достављени на наш сајт. Сваки пренос личних података је на сопствени ризик. Ми нисмо одговорни уколико не подесите приватност или не узмете у обзир мере безбедности које су дате на сајту.

Ако сте забринути за сигурност, молимо Вас да нас контактирате путем мејла newsletter@jdp.rs

Откривање Ваших информација

Позориште може откривати прикупљене информације о корисницима (личне податке које прикупљамо ми, или их Ви достављате као што је наведено у овој Политици заштите приватности) искључиво:

 • да би се испунила сврха због које сте доставили информације;
 • у друге сврхе уз Вашу сагласност;
 • ако смо дужни да откријемо или поделимо Ваше личне податке да бисмо испунили своју законску обавезу (на пример ако за то добијемо судски налог)
 • ако верујемо да је откривање информација неопходно или примерено за заштиту наших права, имовине, безбедности, наше публике или других лица.

Приступ и исправљање Ваших информација

Можете затражити обавештење, извршити увид или затражити копију података које обрађујемо, или остварити нека од права на основу извршеног увида: да ажурирате своје личне податке које ми поседујемо тако што ћете нас контактирати на мејл newsletter@jdp.rs.Ако не желите да Позориште на било који начин користи Ваше податке, можете послати Захтев за брисање података на мејл newsletter@jdp.rs.

Други интернет сајтови

Наш интернет сајт може садржати линкове за друге интернет сајтове који нису под нашом контролом и који не подлежу овој Политици заштите приватности, што значи да ова Политика заштите приватности не важи за те сајтове, те Вам стога препоручујемо да пажљиво прочитате политику заштите приватности сваког сајта који посетите. Уколико приступите другим интернет сајтовима користећи дате линкове, оператери ових интернет сајтова могу тражити информације од вас које ће користити у складу са својим политикама заштите приватности, које се могу разликовати од наше.

Малолетни корисници

Уколико сте малолетни, неопходно је да добијете дозволу својих родитеља или старатеља пре него што нам дате информације о себи. Малолетним корисницима који немају овакво одобрење није дозвољено да нам дају личне информације.

Родитељи који верују да су њихова деца оставила личне податке и који желе да то провере, односно да ти подаци буду избрисани нас могу контактирати овде newsletter@jdp.rs

Измене наше Политике заштите приватности

Позориште задржава право да промени или модификује ову Политику заштите приватности да би се примениле нове технологије, регулативе или у друге сврхе, без претходне најаве. Стога, молимо Вас да следећи пут када посетите наш сајт, поново проверите услове како бисте били упознати са евентуалним променама до којих је дошло. Све информације о изменама у нашој Политици заштите приватности ћемо објавити на овој страници. Ако наставите да користите Услуге након што ове промене ступе на снагу, Ви се слажете са новом Политиком заштите приватности. Датум када је Политика заштите приватности последњи пут ревидирана налази се на дну странице.

Контакт информације

Уколико имате било каквих питања или коментар у вези са овом Политиком заштите приватности или желите да поставите питање у вези својих личних података, то можете учинити путем следећег маила: newsletter@jdp.rs

Ова политика заштите приватности ступа на снагу 01.09.2019.