26. август 2022.

ЧУДО У ШАРГАНУ НА ФЕСТИВАЛУ У ТИВТУ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Чудо у Шаргану Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића у понедељак 29. августа биће изведена на Фестивалу медитеранског театра „Пургаторије” у Тивту.

У представи која се од премијере 2. априла ове године изводи пред препуном салом Југословенског драмског позоришта, играју Анита Манчић, Сања Марковић, Ненад Јездић, Борис Исаковић, Небојша Дугалић, Тамара Драгичевић, Љубомир Бандовић, Јована Беловић, Марко Јанкетић, Миодраг Драгичевић, Милош Самолов, Алексеј Бјелогрлић и Слободан Тешић. Сценограф је Јагош Марковић а костимограф Лана Цвијановић.

На 67. Стеријином позорју у Новом Саду, представа је добила пет награда. Сања Марковић и Ненад Јездић награђени су Стеријиним наградама за улоге Цмиље и Просјака. Стеријина награда за костимографско остварење додељена је Лани Цвијановић док је Стеријину награду из Фонда „Дара Даринка Чаленић“ за најбољег младог глумца добио Алексеј Бјелогрлић за улогу Танаска. Награда за глумачку бравуру „Зоран Радмиловић” додељена је Сањи Марковић за улогу Цмиље.