16. фебруар 2022.

ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСТАВЕ ТРИ ЗИМЕ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

У четвртак 17. фебруара у 19.00 на Сцени „Љуба Тадић” биће изведена представа Три зиме Тене Штивичић у режији Јасне Ђуричић и продукција Позоришта Промена из Новог Сада.

Представа је настала као дипломски рад студената глуме у класи професорке Јасне Ђуричић и Сање Ристић Крајнов и премијерно је изведена 25. марта 2018. год. Ово је прича која прати историју једне загребачке породице у три кључна историјска тренутка – 1945, 1990. и 2011, где свака година доноси важне прекретнице које утичу не само на судбину њених јунака, већ и на читаву историју бивше Југославије.

Између ратова, савремених политичких дешавања и љубави, храброст да пронађу своје место у свету видимо првенствено кроз женске чланове ове породице које генерацијама чине њен стуб. Док пратимо њихов пут у данашњем времену, повремено са ретроспекцијом, присећамо се са чиме се једна породица сусретала у прошлости и колико је та прошлост заправо далеко до нас.

У представи играју Никола Кнежевић, Исидора Влчек, Вања Ковачевић, Ксенија Митровић, Тамара Шустић, Ана Рудакијевић, Стефан Бероња, Андријана Ђорђевић, Сташа Блечић, Аљоша Ђидић, Аца Лазин, Милош Лучић и Срђан Кнер.