29. мај 2020.

ЛОРЕНЦАЧО на Ташмајдану 5. и 6. јула у 21ч

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Иако још увек нисмо у могућности да се сретнемо са публиком у позоришту, најављујемо дружење на отвореном током лета. На предлог Секретаријата за културу, сва београдска позоришта ће од краја јуна до краја јула своје представе изводити на стадиону Ташмајдан (манифестација почиње 25. јуна).

Југословенско драмско позориште ће на стадиону Ташмајдан извести представу ЛОРЕНЦАЧО Алфреда де Мисеа у режији Бориса Лијешевића 5. и 6. јула у 21ч.

Карте за извођења представе ЛОРЕНЦАЧО могу се купити на билетарници Југословенског драмског позоришта од 30. маја, сваког радног дана и суботом од 10 до 15ч. На дан извођења представе, 5. и 6. јула од 10 до 15ч карте ће моћи да се купе на билетарници ЈДП-а а два сата пре почетка представе на билетарници стадиона Ташмајдан (од 19ч). Телефони билетарнице ЈДП-а су 3061 957 и 381 11 2644 447. Мејл адреса: jdpblagajna@jdp.rs.

Комад ЛОРЕНЦАЧО Алфреда де Мисеа заснован је на историјском догађају убиства фирентинског војводе Александра ди Медичија 1537. године. На отвореној сцени на Ташмајдану сјајне улоге извешће чланови Југословенског драмског позоришта Милан Марић, Марко Јанкетић, Миодраг Драгичевић, Бранислав Лечић, Слобода Мићаловић, Милена Васић, Петар Бенчина и Јоаким Тасић.
Представа ЛОРЕНЦАЧО изведена је и на Југословенском позоришном фестивалу „Без превода” у Ужицу где је освојила награду „Ардалион” за најбољи комад. Милан Марић проглашен је најбољим глумцем, док је Миодраг Драгичевић добио Награду „Ардалион” за најбољег младог глумца и Политикино признање „Авдо Мујчиновић”. Представа ЛОРЕНЦАЧО одушевила је публику и на Интернационалном театарском фестивалу у Клужу и на сцени театра ЗеКаеМ у Загребу.