29. maj 2020.

LORENCAČO na Tašmajdanu 5. i 6. jula u 21h

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Iako još uvek nismo u mogućnosti da se sretnemo sa publikom u pozorištu, najavljujemo druženje na otvorenom tokom leta. Na predlog Sekretarijata za kulturu, sva beogradska pozorišta će od kraja juna do kraja jula svoje predstave izvoditi na stadionu Tašmajdan (manifestacija počinje 25. juna).

Jugoslovensko dramsko pozorište će na stadionu Tašmajdan izvesti predstavu LORENCAČO Alfreda de Misea u režiji Borisa Liješevića 5. i 6. jula u 21h.

Karte za izvođenja predstave LORENCAČO mogu se kupiti na biletarnici Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 30. maja, svakog radnog dana i subotom od 10 do 15h. Na dan izvođenja predstave, 5. i 6. jula od 10 do 15h karte će moći da se kupe na biletarnici JDP-a a dva sata pre početka predstave na biletarnici stadiona Tašmajdan (od 19h). Telefoni biletarnice JDP-a su 3061 957 i 381 11 2644 447. Mail adresa jdpblagajna@jdp.rs

Komad LORENCAČO Alfreda de Misea zasnovan je na istorijskom događaju ubistva firentinskog vojvode Aleksandra di Medičija 1537. godine. Na otvorenoj sceni na Tašmajdanu sjajne uloge izvešće članovi Jugoslovenskog dramskog pozorišta Milan Marić, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Branislav Lečić, Sloboda Mićalović, Milena Vasić, Petar Benčina i Joakim Tasić.

Predstava LORENCAČO izvedena je i na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu gde je osvojila nagradu „Ardalion” za najbolji komad. Milan Marić proglašen je najboljim glumcem, dok je Miodrag Dragičević dobio Nagradu „Ardalion” za najboljeg mladog glumca i Politikino priznanje „Avdo Mujčinović”. Predstava LORENCAČO oduševila je publiku i na Internacionalnom teatarskom festivalu u Klužu i na sceni teatra ZeKaeM u Zagrebu.