05. мај 2020.

ОТЕЛО премијерно онлајн на ЈДПтв у четвртак, 7. маја у 21ч

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:
h

ЈДПтв у четвртак 7. маја у 21ч премијерно емитује снимак представе Отело Вилијама Шекспира у режији Милоша Лолића youtube каналу и сајту jdp.rs. Репризе су у петак 8. и суботу 9. маја у 21ч и у недељу 10. маја у 18ч и 21ч.

ВИЛИЈАМ ШЕКСПИР
ОТЕЛО
РЕЖИЈА: МИЛОШ ЛОЛИЋ

Трајање: 1ч 50’

Отело је једна од четири велике Шекспирове трагедије, бесмртна прича о љубомори, страсти, зависти и мржњи с Војином Ћетковићем у улози Отела и Николом Ђуричком у улози Јага – обојицом на врхунцу и у пуном сјају свог глумачког умећа – и у режији Милоша Лолића, једног од најуспешнијих и најузбудљивијих редитеља млађе средње генерације.

Своју прву представу у Југословенском драмском позоришту, Другу страну Дејана Дуковског, Лолић је поставио 2006. године на сцени Театра „Бојан Ступица“. Две године касније, на истој позорници режирао је Сањаре Роберта Музила, победничку представу 43. Битефа. После три сезоне које је провео режирајући у Аустрији, Словенији и Немачкој, великих успеха и награда на фестивалима као што су Борштниково сречање 2011, Bayerische Theatertage 2012 и 46. Битеф, као и главне аустријске позоришне награде „Nestroy“ за најбољег младог редитеља у 2012, Лолићев повратак сцени Југословенског драмског позоришта истовремено је био и његов први сусрет с највећим драмским писцем свих времена.

На Фестивалу медитеранског театра у Тивту представа Отело освојила је награде за најбоље глумачко остварење (Војин Ћетковић), глумачку бравуру (Никола Ђуричко) и Специјалну награду за уметничко достигнуће (Љиљана Мркић Поповић за сценски говор). Лолићев Отело је учествовао и на Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци и Стеријином позорју у Новом Саду.

Представа у којој играју Војин Ћетковић, Никола Ђуричко, Милена Живановић, Бранислав Лечић, Радован Вујовић, Дубравка Ковјанић, Никола Ракочевић, Љиљана Међеши, Горан Даничић, Дубравко Јовановић, Стефан Бундало/Лазар Ђукић, Дејан Дедић и Иван Пантовић премијерно је изведена на сцени „Љуба Тадић” 23. децембра 2012.

Представу емитујемо захваљујући љубазности РТС-а који је власник права.