27. јун 2022.

БЕЛЕФ У ЈДП-У

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Вечерас ће на Сцени „Љуба Тадић” у 19.00, у оквиру фестивала Белеф, бити изведена представа Три зиме Тене Штивичић у режији Јасне Ђуричић (продукција „Позориште Промена” из Новог Сада). Представа, која је на 26. Југословенском позоришном фестивалу „Без превода” у Ужицу 2021. године, освојила главну награду, већ је играна на сцени Југословенског драмског позоришта у фебруару.

Представа је настала као дипломски рад студената глуме у класи професорке Јасне Ђуричић и Сање Ристић Крајнов и премијерно је изведена 25. марта 2018. год. Ово је прича која прати историју једне загребачке породице у три кључна историјска тренутка – 1945, 1990. и 2011, где свака година доноси важне прекретнице које утичу не само на судбину њених јунака, већ и на читаву историју бивше Југославије.

Између ратова, савремених политичких дешавања и љубави, храброст да пронађу своје место у свету видимо првенствено кроз женске чланове ове породице које генерацијама чине њен стуб. Док пратимо њихов пут у данашњем времену, повремено са ретроспекцијом, присећамо се са чиме се једна породица сусретала у прошлости и колико је та прошлост заправо далеко до нас.

У представи играју Никола Кнежевић, Исидора Влчек, Вања Ковачевић, Ксенија Митровић, Тамара Шустић, Ана Рудакијевић, Стефан Бероња, Андријана Ђорђевић, Сташа Блечић, Аљоша Ђидић, Аца Лазин, Милош Лучић и Срђан Кнер.