27. jun 2022.

BELEF U JDP-U

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Večeras će na Sceni „Ljuba Tadić” u 19.00, u okviru festivala Belef, biti izvedena predstava Tri zime Tene Štivičić u režiji Jasne Đuričić (produkcija „Pozorište Promena” iz Novog Sada). Predstava, koja je na 26. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu 2021. godine, osvojila glavnu nagradu, već je igrana na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u februaru.

Predstava je nastala kao diplomski rad studenata glume u klasi profesorke Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov i premijerno je izvedena 25. marta 2018. god. Ovo je priča koja prati istoriju jedne zagrebačke porodice u tri ključna istorijska trenutka – 1945, 1990. i 2011, gde svaka godina donosi važne prekretnice koje utiču ne samo na sudbinu njenih junaka, već i na čitavu istoriju bivše Jugoslavije.

Između ratova, savremenih političkih dešavanja i ljubavi, hrabrost da pronađu svoje mesto u svetu vidimo prvenstveno kroz ženske članove ove porodice koje generacijama čine njen stub. Dok pratimo njihov put u današnjem vremenu, povremeno sa retrospekcijom, prisećamo se sa čime se jedna porodica susretala u prošlosti i koliko je ta prošlost zapravo daleko do nas.

U predstavi igraju Nikola Knežević, Isidora Vlček, Vanja Kovačević, Ksenija Mitrović, Tamara Šustić, Ana Rudakijević, Stefan Beronja, Andrijana Đorđević, Staša Blečić, Aljoša Đidić, Aca Lazin, Miloš Lučić i Srđan Kner.