16. јул 2021.

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ ЈДП-а НА ФЕСТИВАЛУ У БУДВИ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Селестина Фернанда де Рохаса у режији Милана Нешковића, која је настала у копродукцији Југословенског драмског позоришта и ЈУ „Град театар” из Будве, биће изведена у недељу 18. и понедељак 19. јула на 35. Фестивалу„Град театар” Будва који се ове године одржава под слоганом „Повратак у живот”. Премијера представе Селестина одржана је 18. јула 2019. у Будви док је београдска премијера била 4. октобра исте године.

Роман Селестина писан је искључиво у дијалогу и сматра се једним од највећих дела шпанске књижевности. Насловну улогу игра Наташа Нинковић, а осталу глумачку екипу чине: Никола Ракочевић, Марта Бјелица, Никола Шурбановић, Емир Ћатовић, Александар Ђурица, Анђелика Симић, Катарина Жутић и Маја Стојановић. Адаптацију романа је урадила Маја Тодоровић која је и драматург представе. Сценограф је Јасмина Холбус, костимограф Биљана Гргур, кореограф Иста Степанов а композитор Владимир Пејковић.

У среду 21. јула, на сцени између цркава у Будви, биће изведена и представа Југословенског драмског позоришта Мој муж Румене Бужаровске у режији Јоване Томић.

У представи играју Сања Марковић и Јована Беловић. Драматург је Димитрије Коканов, костимограф Маја Мирковић а композитор Лука Мејџор.

Представа Мој муж, која је премијеру имала 18. априла ове године на сцени Студио ЈДП, изведена је 2. јула у Дому културе „Градац” у Рашки и 8. јула на Белефу а после Фестивала „Град театар” Будва, 19. августа, биће изведена и на Фестивалу „Охридско лето” у Охриду (Северна Македонија) док се на јесен очекује гостовање у Бањалуци (БиХ).