01. фебруар 2023.

ПРЕМИЈЕРА КОПРОДУКЦИЈЕ ВАТРЕ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Премијера представе Ватре Марије Веласко на основу прозе „Ватре“ Маргерит Јурсенар у режији Карме Портачели биће одржана у четвртак 2. фебруара у 20.00 на Сцени „Љуба Тадић“.

Представа Ватре је копродукција Југословенског драмског позоришта и Националног театра Каталоније из Барселоне настала као део ширег европског пројекта „Катастрофа“ у организацији Уније театара Европе.

У представи играју Слобода Мићаловић, Наташа Тапушковић, Милена Васић, Никола Ракочевић, Ива Манојловић, Дамјан Кецојевић и двоје глумаца из Националног театра из Барселоне, Роса Реном и Кивани Менолашина Хулијан. Сценографи су Марија де ла Камара и Габријел Паре Лескано, костимограф Марија Марковић Милојев, аутор оригиналне музике Ђорди Куљет а аутор видео-материјала Мигел Анхел Рајо. За сценски покрет је задужен Дамјан Кецојевић а за сценски говор Љиљана Мркић Поповић. Драму Марије Веласко превела је Александра Манчић док је прозу „Ватре“ Маргерит Јурсенар превео Јовица Аћин.

Репризе су у суботу 4. и недељу 5. фебруара.

Све копродукције настале у пројекту Уније театара Европе „Катастрофа“ биће представљене на фестивалу „Финистера“ у Националном театру у Порту (Португал). Представа Ватре је на програму 17. и 18. фебруара.