01. februar 2023.

PREMIJERA KOPRODUKCIJE VATRE

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Premijera predstave Vatre Marije Velasko na osnovu proze „Vatre“ Margerit Jursenar u režiji Karme Portačeli biće održana u četvrtak 2. februara u 20.00 na Sceni „Ljuba Tadić“.

Predstava Vatre je koprodukcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nacionalnog teatra Katalonije iz Barselone nastala kao deo šireg evropskog projekta „Katastrofa“ u organizaciji Unije teatara Evrope.

U predstavi igraju Sloboda Mićalović, Nataša Tapušković, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Iva Manojlović, Damjan Kecojević i dvoje glumaca iz Nacionalnog teatra iz Barselone, Rosa Renom i Kivani Menolašina Hulijan. Scenografi su Marija de la Kamara i Gabrijel Pare Leskano, kostimograf Marija Marković Milojev, autor originalne muzike Đordi Kuljet a autor video-materijala Migel Anhel Rajo. Za scenski pokret je zadužen Damjan Kecojević a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović. Dramu Marije Velasko prevela je Aleksandra Mančić dok je prozu „Vatre“ Margerit Jursenar preveo Jovica Aćin.

Reprize su u subotu 4. i nedelju 5. februara.

Sve koprodukcije nastale u projektu Unije teatara Evrope „Katastrofa“ biće predstavljene na festivalu „Finistera“ u Nacionalnom teatru u Portu (Portugal). Predstava Vatre je na programu 17. i 18. februara.