27. мај 2022.

САН О МИЛЕНИ НА СЦЕНИ СТУДИО ЈДП

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Сан о Милени, настала је из вишемесечног документарног позоришног истраживања биографије сликарке у контексту социјалног политичког концепта међуратног периода двадесетог века у ком је живела. Сликарка, песникиња, сценографкиња, илустраторка, претеча савремене мултимедијалне уметнице централна је тема представе.

Покретач и продуцент пројекта је Тијана Вишковић, професионална глумица и председница Удружења уметника „Артиста“. Режију и драматургију потписује Јелена Богавац, Миодраг Ковачевић је стручни сарадник, истраживач, композитор и извођач песама на поезију Милене Барили. У представи играју Тијана Вишковић, Јован Здравковић, Марко Панајотовић, Александра Вељковић и Миодраг Ковачевић. Костиме је осмислио Александар Ковачевић, а дизајн звука и видео Игор Марковић.

Представа је премијерно изведена 17. децембра 2018. у Центру за културу у Позаревцу, а београдску премијеру је имала 6. фебруара 2019. у Битеф театру у Београду и до сада је гостовала у бројним градовима Србије али и ван граница наше земље. На сцени Студио ЈДП биће изведена у недељу, 29. маја у 20.30.