27. maj 2022.

SAN O MILENI NA SCENI STUDIO JDP

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Predstava San o Mileni, nastala je iz višemesečnog dokumentarnog pozorišnog istraživanja biografije slikarke u kontekstu socijalnog političkog koncepta međuratnog perioda dvadesetog veka u kom je živela. Slikarka, pesnikinja, scenografkinja, ilustratorka, preteča savremene multimedijalne umetnice centralna je tema predstave.

Pokretač i producent projekta je Tijana Višković, profesionalna glumica i predsednica Udruženja umetnika „Artista“. Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, Miodrag Kovačević je stručni saradnik, istraživač, kompozitor i izvođač pesama na poeziju Milene Barili. U predstavi igraju Tijana Višković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Aleksandra Veljković i Miodrag Kovačević. Kostime je osmislio Aleksandar Kovačević, a dizajn zvuka i video Igor Marković.

Predstava je premijerno izvedena 17. decembra 2018. u Centru za kulturu u Pozarevcu, a beogradsku premijeru je imala 6. februara 2019. u Bitef teatru u Beogradu i do sada je gostovala u brojnim gradovima Srbije ali i van granica naše zemlje. Na sceni Studio JDP biće izvedena u nedelju, 29. maja u 20.30.