Гостовање Пекиншког народног уметничког позоришта Мо Јен

Убица Ђинг Ке

Рeжија Жен Минг

Трајање представе 2h 20min са паузом

Реч писца

У овој драми у ствари нема ниједног лошег човека. Сви ликови у њој заправо су људи који живе око нас или смо ми сами. Пре него што почнемо да критикујемо друге, морамо бити спремни да прво критикујемо себе. Када се дивимо изванредним људима, ми у ствари прижељкујемо да и сами будемо савршени.

Реч редитеља

Ова историјска драма захтева једну нову поставку, која ће бити историјска, али и савремена. Историја своју животну снагу црпи из нових тумачења, а драмски комад је у том погледу њихов одраз.

Синопсис

Крајем периода Зараћених држава (475-221 пре н. е.) у борби за престо издвојила се држава Ћин која је доминирала свим земљама под капом небеском. Принц Дан од Јена, који је живео у Ћину као талац, у силној мржњи и страху, унајмио је убицу да убије Јинг Џенга, краља Ћина.
У једној сеоској кланици паса у држави Јен, Ћин Вујанг, Касапин и Гао Ђијенли у доколици разговарају о томе шта је суштина витештва и иза леђа се ругају „мачеваоцу“ Ђинг Кеу како на све стране дели поклоне у нади да ће се прославити. Кад је у покушају да се покрене са мртве тачке Ђинг Ке посетио мачеваоца Тијен Гуанга, није ни сањао да ће му овај поверити подухват да по цену сопственог живота убије краља Ћина. Пошто је Ђинг Ке оклевао да прихвати задатак, принц Дан од Јена му је поклонио кућу и прелепу конкубину. Док се он предомишљао, план да се убије краљ у потаји се захуктавао. За то време, Ђинг Ке се заљубио у лепу конкубину. Док су оштроумна конкубина и Ђинг Ке увежбавали атентат на краља, она је у неколико речи решила Ђинг Кеову недоумицу и указала му на решење које је толико мрачно, али и величанствено да ће његово име засигурно остати забележено у историји…

 

Редослед сцена

 

Прва сцена                 Пожељна мученичка смрт

Друга сцена               Прихватање задатка

Трећа сцена               Даривање конкубине

Четврта сцена            Коначна одлука

Пета сцена                  Фанова смрт

Шеста сцена              Изјава љубави

Седма сцена              Заменик изасланика

Осма сцена                Убиство конкубине

Девета сцена            Свечани испраћај

Десета сцена             Атентат на краља Ћина

Играју (према редоследу изласка на сцену) :

Мултимедија

Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг
Аутор фотографијe: Ли Чунгуанг