Ансамбл ЈДП

Весна Станковић

Завршила глуму на Факултету драмских уметности у Београду у класи проф. Владимира Јевтовића. Чланица Југословенског драмског позоришта од 2000. године.

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ (избор):

ЈДП: Пучина (Марија), Тако је (ако вам се тако чини) (Госпођа Сирели), Под жрвњем (Фема, Госпа Маца), Нора! (Радница), Госпођица (Сусетка), Вишњик (Шарлота) 2010, Вишњик (Дуњаша) 2000, Није смрт бицикло (да ти га украду) (Александра), Коштана (Салче), Андромаха (Цефиза), У мочвари (Моника Мајер);

АТЕЉЕ 212: Дуго путовање у ноћ (Кетлин); ЗВЕЗДАРА ТЕАТАР: Бајка о позоришту (Стана Протић), Вирус (Марта Стојанов); ПОЗОРИШТЕ НА ТЕРАЗИЈАМА: Чај од јасмина; БДП: Кети и нилски коњ (Кети). Један од оснивача и аутора представа самосталне трупе „Театар Балкан нови покрет“ која наступа широм света.

ФИЛМ и ТВ: Врeмe смрти, Од јутра до сутра, Даница,Чекрк, Виртуална стварност, Приђи ближе, Кафаница близу СИС-а, Агенција за СИС…

НАГРАДЕ: За монодраму Лина од камена тврђа добила је две Златне колајне на Међународном фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну, као и награде за најбољу глумицу на фестивалима у Источном Сарајеву и Корчи, а за монодраму Милунка Златну колајну у Земуну и награду „Златни витез” на Међународном позоришном фестивалу у Москви.

На репертоару

Среда
19 јун
19
Среда јун

20:00 | Велика сцена „Љуба Тадић”
Бранислав Нушић

Пучина

Режија Егон Савин

Играју:
  • (П) 1500 РСД
  • (Б) 500 РСД

Мултимедија

ПУЧИНА Бранислав Нушић у режији Егона Савина (фото: Небојша Бабић)
ТАКО ЈЕ (АКО ВАМ СЕ ТАКО ЧИНИ) Луиђија Пирандела у режији Јагоша Марковића (фото: Ненад Петровић)
ГОСПОЂИЦА Иве Андрића у режији Горчина Стојановића