Ansambl JDP

Vesna Stanković

Završila glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vladimira Jevtovića. Članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2000. godine.

POZORIŠNE PREDSTAVE (izbor):

JDP: Pučina (Marija), Tako je (ako vam se tako čini) (Gospođa Sireli), Pod žrvnjem (Fema, Gospa Maca), Nora! (Radnica), Gospođica (Susetka), Višnjik (Šarlota) 2010, Višnjik (Dunjaša) 2000, Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu) (Aleksandra), Koštana (Salče), Andromaha (Cefiza), U močvari (Monika Majer);

ATELJE 212: Dugo putovanje u noć (Ketlin); ZVEZDARA TEATAR: Bajka o pozorištu (Stana Protić), Virus (Marta Stojanov); POZORIŠTE NA TERAZIJAMA: Čaj od jasmina; BDP: Keti i nilski konj (Keti). Jedan od osnivača i autora predstava samostalne trupe „Teatar Balkan novi pokret“ koja nastupa širom sveta.

FILM i TV: Vreme smrti, Od jutra do sutra, Danica, Čekrk, Virtualna stvarnost, Priđi bliže, Kafanica blizu SIS-a, Agencija za SIS

NAGRADE: Za monodramu Lina od kamena tvrđa dobila je dve Zlatne kolajne na Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, kao i nagrade za najbolju glumicu na festivalima u Istočnom Sarajevu i Korči, a za monodramu Milunka Zlatnu kolajnu u Zemunu i nagradu „Zlatni vitez” na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Moskvi.

Multimedija

PUČINA Branislav Nušić u režiji Egona Savina (foto: Nebojša Babić)
TAKO JE (AKO VAM SE TAKO ČINI) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića (foto: Nenad Petrović)
GOSPOĐICA Ive Andrića u režiji Gorčina Stojanovića