28. фебруар 2020.

ЗКМ ГОСТУЈЕ НА СЦЕНИ ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ДРАМСКОГ ПОЗОРИШТА

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

У уторак, 31. марта на Сцени „Љуба Тадић“ гостује Загребачко казалиште младих (ЗКМ) из Хрватске са представом Пансион Еден. Реч је о пројекту који је настао према оригиналној идеји Еве Забрежински, Јули Јакоб и Арпада Шилинга у сарадњи са глумцима ЗКМ-а. Режију потписује Арпад Шилинг.

У представи играју Хрвојка Беговић, Катарина Бистровић Дарваш, Зоран Чубрило, Дадо Ћосић, Петар Левентић, Едвин Ливерић, Филип Нола, Урша Раукар, Ракан Русхаидат, Дорис Шарић Кукуљица, Матео Видек и Тина Орландини.

Ово је прва режија Арпада Шилинга у Хрватској. Када је стигао у ЗКМ, имао је идеју сценарија коју је с глумцима градио кроз ауторски пројекат. Представа се на почетку  звала Фургон зато што је Шилинг, са коауторицама Јули Јакоб и Евом Забрежински, из Мађарске дошао са врло узнемирујућом причом о кријумчарима људима који су од почетка знали да хладњача којом су превозили људе није одговарајуће возило за превоз живих бића. И наравно, догодила се трагедија. Да ли  они којих се то тиче осећају одговорност и у којој мери?

У средишту представе Пансион Еден је породица која, када њихове тајне почну излазити на видело, мора признати истину. Преплићу се лажи, страхови, жеље, злоупотреба моћи, корупција, религијска уверења…

Пансион Еден