28. februar 2020.

ZKM GOSTUJE NA SCENI JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

U utorak, 31. marta na Sceni „Ljuba Tadić“ gostuje Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) iz Hrvatske sa predstavom Pansion Eden. Reč je o projektu koji je nastao prema originalnoj ideji Eve Zabrežinski, Juli Jakob i Arpada Šilinga u saradnji sa glumcima ZKM-a. Režiju potpisuje Arpad Šiling.

U predstavi igraju Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk i Tina Orlandini.

Ovo je prva režija Arpada Šilinga u Hrvatskoj. Kada je stigao u ZKM, imao je ideju scenarija koju je s glumcima gradio kroz autorski projekat. Predstava se na početku  zvala Furgon zato što je Šiling, sa koautoricama Juli Jakob i Evom Zabrežinski, iz Mađarske došao sa vrlo uznemirujućom pričom o krijumčarima ljudima koji su od početka znali da hladnjača kojom su prevozili ljude nije odgovarajuće vozilo za prevoz živih bića. I naravno, dogodila se tragedija. Da li  oni kojih se to tiče osećaju odgovornost i u kojoj meri?

U središtu predstave Pansion Eden je porodica koja, kada njihove tajne počnu izlaziti na videlo, mora priznati istinu. Prepliću se laži, strahovi, želje, zloupotreba moći, korupcija, religijska uverenja…

Pansion Eden