18. септембар 2020.

НЕНАД ЈЕЗДИЋ НОВИ ЧЛАН ЈУГОСЛОВЕНСКОГ ДРАМСКОГ ПОЗОРИШТА

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Ненад Јездић је после вишегодишње успешне сарадње са нашим театром постао члан ансамбла ЈДП-а. Последњих година Ненад Јездић има запажене улоге у представама Ујка Вања Антона Павловича Чехова у режији Егона Савина, Краљ Бетајнове Ивана Цанкара у режији Милана Нешковића, Тако је (ако вам се тако чини) Луиђија Пирандела у режији Јагоша Марковића, Под жрвњем Драгослава Ненадића у режији Егона Савина и Путујће позориште Шопаловић Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића. Играо је на сцени Југословенског драмског позоришта и у представама Родољупци Јована Стерије Поповића у режији Дејана Мијача (2003) и Тераса Јована Христића у режији Тање Мандић Ригонат (2004).

За улоге у представама ЈДП-а добио је бројне награде: за улогу Јожефа Кантора у представи Краљ Бетајнове добио је Награду града Београда за позоришно стваралаштво у 2018. години и награду „Милош Жутић“ Удружења драмских уметника Србије за 2018. годину. На фестивалу Малих сцена у Ријеци 2018. добио је награду „Вељко Маричић“ за најбољу епизодну улогу у представи Тако је (ако вам се тако чини). Добитник је Годишње награде ЈДП-а за улоге у представама Краљ Бетајнове и Ујка Вања и награде „Бранка и Млађа Веселиновић“ Фондације Југословенског драмског позоришта за улогу у представи Краљ Бетајнове 2019.

Дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду. Од 1998. године био је стални члан Атељеа 212. Поред Атељеа 212 и ЈДП-а, играо је и на другим позоришним сценама.
Добитник је бројних награда за улоге остварене у позоришту и на филму.

Недавно су у Југословенском драмском позоришту почеле пробе представе Пучина Бранислава Нушића у режији Егона Савина у којој поред Ненада Јездића играју Слобода Мићаловић, Љубомир Бандовић, Весна Станковић, Небојша Миловановић, Бојан Димитријевић, Бојан Лазаров, Цвијета Месић, Љиљана Међеши…Премијера представе очекује се у новембру.

Фото: Небојша Бабић