18. septembar 2020.

NENAD JEZDIĆ NOVI ČLAN JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Nenad Jezdić je posle višegodišnje uspešne saradnje sa našim teatrom postao član ansambla JDP-a. Poslednjih godina Nenad Jezdić ima zapažene uloge u predstavama Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina, Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića, Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, Pod žrvnjem Dragoslava Nenadića u režiji Egona Savina i Putujće pozorište Šopalović Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića. Igrao je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i u predstavama Rodoljupci Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača (2003) i Terasa Jovana Hristića u režiji Tanje Mandić Rigonat (2004).

Za uloge u predstavama JDP-a dobio je brojne nagrade: za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove dobio je Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo u 2018. godini i nagradu „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije za 2018. godinu. Na festivalu Malih scena u Rijeci 2018. dobio je nagradu „Veljko Maričić“ za najbolju epizodnu ulogu u predstavi Tako je (ako vam se tako čini). Dobitnik je Godišnje nagrade JDP-a za uloge u predstavama Kralj Betajnove i Ujka Vanja i nagrade „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta za ulogu u predstavi Kralj Betajnove 2019.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1998. godine bio je stalni član Ateljea 212. Pored Ateljea 212 i JDP-a, igrao je i na drugim pozorišnim scenama.

Dobitnik je brojnih nagrada za uloge ostvarene u pozorištu i na filmu.

Nedavno su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina u kojoj pored Nenada Jezdića igraju Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Bojan Lazarov, Cvijeta Mesić, Ljiljana Međeši…Premijera predstave očekuje se u novembru.

Foto: Nebojša Babić