21. новембар 2019.

ПРЕДСТАВА ЛОРЕНЦАЧО НА ФЕСТИВАЛУ У КЛУЖУ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Лоренцачо Алфреда де Мисеа у режији Бориса Лијешевића биће изведена на 18. Интернационалном театарском фестивалу у Клужу у Румунији у петак 22. новембра.

Фестивал који организује Унија театара Европе ове године се одржава од 19. до 30. новембра. У току фестивала биће одржан и састанак чланица најзначајније европске театарске организације у којој је Југословенско драмско позориште од 2006. године.

Лоренцачо је добитник Ардалиона за најбољу представу на 24. Југословенском позоришном фестивалу „Без превода“ у Ужицу. За улоге у овој представи награђени су Милан Марић, Ардалионом за најбољу мушку улогу, и Миодраг Драгичевић Ардалионом за најбољег младог глумца. Драгичевић је добио и награду Политике „Авдо Мујчиновић“. Како је наведено у образложењу жирија фестивала: “Представа Лоренцачо узбудљиво и промишљено транспонује романтичарско вријеме писца драмског текста из контекста ренесасног заноса у које је радња смештена у конфузију и неуралгију савременог доба. На тај начин храбро води дијалог са публиком у коме цивилизацијска питања неспорно истичу да идеја прогреса почива на идеји племенитости духа.”