09. децембар 2019.

ПРЕДСТАВА УЈКА ВАЊА У ЉУБЉАНИ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Ујка Вања према драми Антона Павловича Чехова, у адаптацији и режији Егона Савина биће изведена на сцени Драме Словенског народног гледалишча у Љубљани у уторак 10. децембра.

Представа Ујка Вања до сада је учествовала на Театарском фестивалу „Позоришно пролеће” у Шапцу, на БОК фестивалу у Бијеловару и на 34. Фестивалу Гавелине вечери у казалишту Гавела у Загребу.

Сарадња између једног од најзначајнијих словеначких театара, Драме Словенског народног гледалишча из Љубљане и Југословенског драмског позоришта траје већ годинама. На сцени Драме СНГ-а 1998. године гостовала је представа Буре барута. Уследила су гостовања са представама Београдска трилогија, Скуп, Молијер – још један живот, Хадерсфилд, Скакавци, Хамлет (р. Душан Јовановић), Елијахова столица, Рођени у YУ, Змајеубице, Хамлет (р. Александар Поповски), Тако је (ако вам се тако чини). Последњи пут, ЈДП је гостовало у Љубљани у јуну прошле године са представом Краљ Бетајнове Ивана Цанкара у режији Милана Нешковића. У фебруару ове године, Драма Словенског народног гледалишча гостовала је на Сцени „Љуба Тадић” са представама Височка хроника и Проклети пушачи.