09. decembar 2019.

PREDSTAVA UJKA VANJA U LJUBLJANI

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Predstava Ujka Vanja prema drami Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji i režiji Egona Savina biće izvedena na sceni Drame Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani u utorak 10. decembra.

Predstava Ujka Vanja do sada je učestvovala na Teatarskom festivalu „Pozorišno proleće” u Šapcu, na BOK festivalu u Bijelovaru i na 34. Festivalu Gavelline večeri u kazalištu Gavella u Zagrebu.

Saradnja između jednog od najznačajnijih slovenačkih teatara, Drame Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane i Jugoslovenskog dramskog pozorišta traje već godinama. Na sceni Drame SNG-a 1998. godine gostovala je predstava Bure baruta. Usledila su gostovanja sa predstavama Beogradska trilogija, Skup, Molijer – još jedan život, Hadersfild, Skakavci, Hamlet (r. Dušan Jovanović), Elijahova stolica, Rođeni u YU, Zmajeubice, Hamlet (r. Aleksandar Popovski), Tako je (ako vam se tako čini). Poslednji put, JDP je gostovalo u Ljubljani u junu prošle godine sa predstavom Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića. U februaru ove godine, Drama Slovenskog narodnog gledališča gostovala je na Sceni „Ljuba Tadić” sa predstavama Visočka hronika i Prokleti pušači.