29. април 2021.

СУДЊИ ДАН ПЕДЕСЕТИ ПУТ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Дуодрама Судњи дан Нила Лабјута у режији Јане Маричић у којој играју Александра Јанковић и Милан Марић вечерас ће бити изведена педесети пут.

Судњи дан је прича о Бену који се налази у њујоршком стану своје шефице и љубавнице Еби дан после велике националне трагедије и догађаја који ће заувек променити свет у ком живимо. Он је пред неочекиваним избором – вратити се породичном животу који је до јуче водио или искористити прилику која им се изненада указала сада када сви верују да је изгубио живот у нападу на Светски трговински центар.

Узбудљива психолошка драма, једног од најзначајнијих савремених драматичара Нила Лабјута, о двобоју између полова и људи који једно пред другим али и пред нама поступно откривају све рањиве и тамне стране својих бића и односа, премијерно је изведена 18. новембра 2017. године на Сцени Студио ЈДП.

Представа Судњи дан учествовала је на Међународном фестивалу малих сцена у Ријеци (Хрватска), на фестивалу у Петровцу на мору (Црна Гора), Фестивалу дуодраме у Тополи где је проглашена најбољом представом док су Награде за најбољу женску и мушку улогу добили Александра Јанковић и Милан Марић и на Позоришним свечаностима „Жанки у част” у Раброву где је најбољом глумицом фестивала проглашена Александра Јанковић.