29. april 2021.

SUDNJI DAN PEDESETI PUT

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Duodrama Sudnji dan Nila Labjuta u režiji Jane Maričić u kojoj igraju Aleksandra Janković i Milan Marić večeras će biti izvedena pedeseti put.

Sudnji dan je priča o Benu koji se nalazi u njujorškom stanu svoje šefice i ljubavnice Ebi dan posle velike nacionalne tragedije i događaja koji će zauvek promeniti svet u kom živimo. On je pred neočekivanim izborom – vratiti se porodičnom životu koji je do juče vodio ili iskoristiti priliku koja im se iznenada ukazala sada kada svi veruju da je izgubio život u napadu na Svetski trgovinski centar.

Uzbudljiva psihološka drama, jednog od najznačajnijih savremenih dramatičara Nila Labjuta, o dvoboju između polova i ljudi koji jedno pred drugim ali i pred nama postupno otkrivaju sve ranjive i tamne strane svojih bića i odnosa, premijerno je izvedena 18. novembra 2017. godine na Sceni Studio JDP.

Predstava Sudnji dan učestvovala je na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (Hrvatska), na festivalu u Petrovcu na moru (Crna Gora), Festivalu duodrame u Topoli gde je proglašena najboljom predstavom dok su Nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu dobili Aleksandra Janković i Milan Marić i na Pozorišnim svečanostima „Žanki u čast“ u Rabrovu gde je najboljom glumicom festivala proglašena Aleksandra Janković.