23. септембар 2019.

Ненаду Јездићу уручена награда „Милош Жутић”

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Фото Лидија Антоновић
Подели:

Награда „Милош Жутић” Удружења драмских уметника Србије за 2018. годину свечано је уручена Ненаду Јездићу у недељу 22. септембра након представе Краљ Бетајнове на сцени „Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта.

Јездић је 24. лауреат награде која се додељује за најбоље глумачко остварење на домаћим професионалним сценама, премијерно изведеним у протеклој позоришној сезони.

Ненад Јездић се захвалио жирију, директорки позоришта Тамари Вучковић Манојловић, редитељу и ансамблу. Јездић је награду добио за улогу Јожефа Кантора у представи Краљ Бетајнове Ивана Цанкара у режији Милана Нешковића.

У конкуренцији је било 16 глумаца са глумачким остварењима изведеним у периоду од 1. јула 2017. до 30. јуна 2018. године. У жирију који је доносио одлуку о награди били су: Драгана Ђукић, Бранислав Зеремски, Наташа Марковић, Ирфан Менсур и Небојша Миловановић (председник).

Награда се састоји од плакете са ликом Милоша Жутића – рад академског вајара Звонка Новаковића, уникатне дипломе на пергаменту – рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића, и новчаног износа.