23. septembar 2019.

Nenadu Jezdiću uručena nagrada „Miloš Žutić”

PROČITAJTE VIŠE
Foto Lidija Antonović
Podeli:

Nagrada „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije za 2018. godinu svečano je uručena Nenadu Jezdiću u nedelju 22. septembra nakon predstave Kralj Betajnove na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Jezdić je 24. laureat nagrade koja se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na domaćim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u protekloj pozorišnoj sezoni.

Nenad Jezdić se zahvalio žiriju, direktorki pozorišta Tamari Vučković Manojlović, reditelju i ansamblu. Jezdić je nagradu dobio za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine. U žiriju koji je donosio odluku o nagradi bili su: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, i novčanog iznosa.