18. јун 2021.

Позоришна едукација за младе
ПРОЈЕКАТ ЈДП-А И ТАЛИЈА ТЕАТРА ИЗ ХАМБУРГА

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Видео пројекат „Плеши са мном”, у продукцији Талија театра, настао је у сарадњи овог позоришта и ЈДП-а у оквиру међународног пројекта за младе You Perform и представљен је данас на фестивалу „GRENZGÄNGER FESTIVAL 2021 – Live und Digital“ који организује одељење за позоришну едукацију младих хамбуршког театра.

Филм „Плеши са мном” биће постављен на сајтовима Талија театра и ЈДП-а током трајања фестивала, од 18. до 26. јуна 2021. године. Реч је о виртуелној размени између младих из Београда и Хамбурга – учесника пројекта You Perform. Поред тога што се због пандемије никад нису упознали, нити су икада посетили Београд, односно Хамбург, и долазе из различитих средина, посебни значај овог филма је у томе што групу из Хамбурга чине и млади са посебним потребама. Учесници су Марта Ђорђевић, Лука Голубовић, Естер Хасе, Кати Јархау, Милан Кројцман, Лидија Миловац, Никола Милошевић, Јаник Милер, Милена Радовић, Димитрије Попмихајлов, Јана Рокић, Наталија Стоиљковић и Ник Вакс.

Пројекат из области позоришне едукације You Perform, поред ЈДП-а, окупља још седам европских позоришта из Немачке, Холандије, Француске и Мађарске. Због пандемије коронавируса одлаган је два пута и наставиће се наредне године, када је очекиван и одлазак учесника у Хамбург.  Имајући у виду да су групе из Београда и Хамбурга, заједно са својим менторима, наставиле са радом виртуелно и током пандемије, онлајн представљање ова два перформанса је планирано за септембар 2021. године. Супервизори и педагози групе из Београда су позоришна редитељка Јована Томић и кореограф Игор Коруга.