18. jun 2021.

Pozorišna edukacija za mlade
PROJEKAT JDP-A I TALIJA TEATRA IZ HAMBURGA

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Video projekat „Pleši sa mnom”, u produkciji Talija teatra, nastao je u saradnji ovog pozorišta i JDP-a u okviru međunarodnog projekta za mlade You Perform i predstavljen je danas na festivalu „GRENZGÄNGER FESTIVAL 2021 – Live und Digital“ koji organizuje odeljenje za pozorišnu edukaciju mladih hamburškog teatra.

Film „Pleši sa mnom” biće postavljen na sajtovima Talija teatra i JDP-a tokom trajanja festivala, od 18. do 26. juna 2021. godine. Reč je o virtuelnoj razmeni između mladih iz Beograda i Hamburga – učesnika projekta You Perform. Pored toga što se zbog pandemije nikad nisu upoznali, niti su ikada posetili Beograd, odnosno Hamburg, i dolaze iz različitih sredina, posebni značaj ovog filma je u tome što grupu iz Hamburga čine i mladi sa posebnim potrebama. Učesnici su Marta Đorđević, Luka Golubović, Ester Hase, Kati Jarhau, Milan Krojcman, Lidija Milovac, Nikola Milošević, Janik Miler, Milena Radović, Dimitrije Popmihajlov, Jana Rokić, Natalija Stoiljković i Nik Vaks.

Projekat iz oblasti pozorišne edukacije You Perform, pored JDP-a, okuplja još sedam evropskih pozorišta iz Nemačke, Holandije, Francuske i Mađarske. Zbog pandemije koronavirusa odlagan je dva puta i nastaviće se naredne godine, kada je očekivan i odlazak učesnika u Hamburg.  Imajući u vidu da su grupe iz Beograda i Hamburga, zajedno sa svojim mentorima, nastavile sa radom virtuelno i tokom pandemije, onlajn predstavljanje ova dva performansa je planirano za septembar 2021. godine. Supervizori i pedagozi grupe iz Beograda su pozorišna rediteljka Jovana Tomić i koreograf Igor Koruga.