01. фебруар 2022.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ АЛИСА У ЗЕМЉИ СТРАХОВА

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Премијера представе Алиса у земљи страхова Еве Махковиц у режији Александра Поповског биће одржана у четвртак 3. фебруара у 20.00 на Сцени „Љуба Тадић“.

У представи играју Милена Радуловић, Небојша Љубишић, Слобода Мићаловић, Радован Вујовић, Милан Марић, Јована Беловић, Ива Стефановић, Тамара Шустић и Денис Мурић. Сценографију потписују Numen/For use и Вања Магић, костимограф је Миа Поповска, композитор Марјан Нећак а за сценски говор је била задужена Љиљана Мркић Поповић.

Главна тема одрасле Алисе је протицање времена: времена које тече иако свет већ одавно не пружа ни приближно оно што је генерацији било обећано као нешто што се подразумева: Кад будете велики, моћи ћете све. Сада је и то да се буде било шта – веома тешко. Тако су бројни ликови <ем>Алисе у земљи страхова одрасле младе девојке које протицање времена посебно обележава: доста дуго сам на овом свету, искористила сам сваку прилику (како је требало), а скоро за све је већ прекасно. Ово је ноћна мора, али је истовремено и живот, каже Краљица Херц. Никада није било истинитије него сада – каже ауторка Алисе у земљи страхова Ева Махковиц.

Репризна извођења су у недељу 6, четвртак 10. и у понедељак 21. фебруара.