01. februar 2022.

PREMIJERA PREDSTAVE ALISA U ZEMLJI STRAHOVA

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Premijera predstave Alisa u zemlji strahova Eve Mahkovic u režiji Aleksandra Popovskog biće održana u četvrtak 3. februara u 20.00 na Sceni „Ljuba Tadić“.

U predstavi igraju Milena Radulović, Nebojša Ljubišić, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Milan Marić, Jovana Belović, Iva Stefanović, Tamara Šustić i Denis Murić. Scenografiju potpisuju Numen/For use i Vanja Magić, kostimograf je Mia Popovska, kompozitor Marjan Nećak a za scenski govor je bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Glavna tema odrasle Alise je proticanje vremena: vremena koje teče iako svet već odavno ne pruža ni približno ono što je generaciji bilo obećano kao nešto što se podrazumeva: Kad budete veliki, moći ćete sve. Sada je i to da se bude bilo šta – veoma teško. Tako su brojni likovi Alise u zemlji strahova odrasle mlade devojke koje proticanje vremena posebno obeležava: dosta dugo sam na ovom svetu, iskoristila sam svaku priliku (kako je trebalo), a skoro za sve je već prekasno. Ovo je noćna mora, ali je istovremeno i život, kaže Kraljica Herc. Nikada nije bilo istinitije nego sada – kaže autorka Alise u zemlji strahova Eva Mahkovic.

Reprizna izvođenja su u nedelju 6, četvrtak 10. i u ponedeljak 21. februara.