09. април 2022.

ПРЕМИНУО БОЈАН ЛАЗАРОВ

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Данас је у Београду преминуо Бојан Лазаров. Дипломирао је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Бора Драшковића. Од 1996. године играо је у позоришту, на филму и телевизији. Био је стални члан Малог позоришта „Душко Радовић“ у Београду.

На сценама Југословенског драмског позоришта био је Доктор Ружић (Пучина), Францискус (Много буке ни око чега), Пандур (Врат од стакла), Живојин Јевтић (Под жрвњем); Странац/Слуга/Оелс (Из јуначког живота грађанства), Трудољубов (Записи из подземља), Луцио (Драма о Мирјани и овима око ње), Коља (Швабица), Свештеник (Федрина љубав), Гостионичар/Општински деловођа/Старац (Замак), Слуга/Гробар (Хамлет).

Остварио је преко четрдесет улога у позориштима у Београду и у сомборском Народном позоришту у којем је као члан провео неколико сезона по завршетку студија. Сарађивао с већином значајних редитеља на овим просторима.

Играо је у филмовима Викенд с ћалетом, Смрт човека на Балкану, Београдски фантом, Клопка… и у телевизијским серијама Државни службеник, Тајна винове лозе, Јутро ће променити све, Ургентни центар