09. april 2022.

PREMINUO BOJAN LAZAROV

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Danas je u Beogradu preminuo Bojan Lazarov. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bora Draškovića. Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je stalni član Malog pozorišta „Duško Radović“ u Beogradu.

Na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je Doktor Ružić (Pučina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet).

Ostvario je preko četrdeset uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija. Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima Vikend s ćaletomSmrt čoveka na BalkanuBeogradski fantomKlopka… i u televizijskim serijama Državni službenikTajna vinove lozeJutro će promeniti sve, Urgentni centar