18. април 2019.

Зашто је полудео господин Р? на 16. Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска”

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Зашто је полудео господин Р? Рајнера Вернера Фасбиндера и Михаела Фенглера у режији Бобе Јелчића биће изведена на 16. Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска” у суботу 20. априла. Фестивал се одржава у Народном позоришту у Мостару.

Стручни жири, у коме су ове године глумац и професор на Академији сценских уметности Сенад Башић (председник жирија), редитељ и декан Академије сценских уметности у Сарајеву Пјер Жалица и глумац Ерол Кадић, додељује четири награде „Велика лиска”: Гранд Приџ Фестивала за најбољу представу у целини, Награде за најбољег глумца и глумицу, Плакету Ахмет Обрадовић за најбољу режију и Награду „Мала лиска” за најбољег глумца или глумицу вечери (додељује се после сваке изведене представе у конкуренцији). Награде додељују и жири публике и жири медија. Фестивал ће бити затворен 26. априла када ће на свечаној церемонији бити додељене награде.

Представа Зашто је полудео господин Р? у продукцији Југословенског драмског позоришта, коју су поједини критичари прогласили најбољом у 2018. години, на Југословенском позоришном фестивалу „Без превода” у Ужицу освојила је неколико награда: за најбољу представу, најбољу режију (Бобо Јелчић) и најбољу мушку улогу (Борис Исаковић за улогу Господина Р).