18. april 2019.

Zašto je poludeo gospodin R? na 16. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska”

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Predstava Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića biće izvedena na 16. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska” u subotu 20. aprila. Festival se održava u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Stručni žiri, u kome su ove godine glumac i profesor na Akademiji scenskih umetnosti Senad Bašić (predsednik žirija), reditelj i dekan Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu Pjer Žalica i glumac Erol Kadić, dodeljuje četiri nagrade „Velika liska”: Grand Prix Festivala za najbolju predstavu u celini, Nagrade za najboljeg glumca i glumicu, Plaketu Ahmet Obradović za najbolju režiju i Nagradu „Mala liska” za najboljeg glumca ili glumicu večeri (dodeljuje se posle svake izvedene predstave u konkurenciji). Nagrade dodeljuju i žiri publike i žiri medija. Festival će biti zatvoren 26. aprila kada će na svečanoj ceremoniji biti dodeljene nagrade.


Predstava Zašto je poludeo gospodin R? u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koju su pojedini kritičari proglasili najboljom u 2018. godini, na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu osvojila je nekoliko nagrada: za najbolju predstavu, najbolju režiju (Bobo Jelčić) i najbolju mušku ulogu (Boris Isaković za ulogu Gospodina R).