24. октобар 2019.

ЗАШТО ЈЕ ПОЛУДЕО ГОСПОДИН Р на фестивалима на Мећавнику и у Врању

ПРОЧИТАЈТЕ ВИШЕ
Подели:

Представа Зашто је полудео господин Р? Рајнера Вернера Фасбиндера и Михаела Фенглера у режији Бобе Јелчића овог викенда ће учестововати на фестивалима на Мећавнику и у Врању.

У петак 25. октобра, представа ће бити изведена на 4. Позоришном Кустендорфу на Мећавнику, а два дана касније, у недељу 27. октобра на 39. Бориним позоришним данима у Врању.

Представа Зашто је полудео господин Р? до сада је учествовала на фестивалима „Театар у једном дејству“ у Младеновцу, 23. Југословенском позоришном фестивалу „Без превода“ у Ужицу, 16. Међународном  фестивалу комедије „Мостарска лиска“ у Мостару, 43. Данима сатире Фадила Хаџића у Загребу, 4. Фестивалу медитеранског театра „Пургаторије“ у Тивту, 59. Интернационалном театарском фестивалу МЕСС у Сарајеву и 53. Битефу.

Бобо Јелчић је за режију овог комада добио Награду Ардалион на фестивалу у Ужицу, Награду Мостарска лиска на фестивалу у Мостару, награду на Данима сатире Фадила Хаџића у Загребу и Специјалну награду за уметничко достигнуће на фестивалу у Тивту.

Борису Исаковићу је улога господина Р донела Ардалион за најбољу мушку улогу у Ужицу, Награду „Младен Црнобрња Гумбек” за најбољу мушку улогу на Данима сатире Фадила Хаџића у Загребу и Награду за најбоље глумачко остварење на фестивалу „Пургаторије” у Тивту. Представа је проглашена најбољом у целини на фестивалима у Ужицу, Мостару и Тивту, а добила је и Награду медија за најбољу представу на фестивалу у Мостару.