24. oktobar 2019.

ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R na festivalima na Mećavniku i u Vranju

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Predstava Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića ovog vikenda će učestovovati na festivalima na Mećavniku i u Vranju.

 

U petak 25. oktobra, predstava će biti izvedena na 4. Pozorišnom Kustendorfu na Mećavniku, a dva dana kasnije, u nedelju 27. oktobra na 39. Borinim pozorišnim danima u Vranju.

Predstava Zašto je poludeo gospodin R? do sada je učestvovala na festivalima „Teatar u jednom dejstvu“ u Mladenovcu, 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu, 16. Međunarodnom  festivalu komedije „Mostarska liska“ u Mostaru, 43. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu, 4. Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“ u Tivtu, 59. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS u Sarajevu i 53. Bitefu.

Bobo Jelčić je za režiju ovog komada dobio Nagradu Ardalion na festivalu u Užicu, Nagradu Mostarska liska na festivalu u Mostaru, nagradu na Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu i Specijalnu nagradu za umetničko dostignuće na festivalu u Tivtu.

Borisu Isakoviću je uloga gospodina R donela Ardalion za najbolju mušku ulogu u Užicu, Nagradu „Mladen Crnobrnja Gumbek“ za najbolju mušku ulogu na Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu i Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu „Purgatorije” u Tivtu. Predstava je proglašena najboljom u celini na festivalima u Užicu, Mostaru i Tivtu, a dobila je i Nagradu medija za najbolju predstavu na festivalu u Mostaru.