01. novembar 2023.

EDIP NA FESTIVALU U UŽICU

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

U četvrtak 2. novembra, predstava Edip po Sofoklu u režiji Vita Taufera biće izvedena na 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu.

Predstava Edip je u oktobru ove godine učestvovala na jubilarnom desetom Interancionalnom teatarskom festivalu „Mitem” u Budimpešti, u junu je imala dva izvođenja u zagrebačkom ZKM-u i izvedena je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Prošle godine, gostovala je u Ljubljani na sceni Slovenskog narodnog gledališča Drama. Karte za sva gostovanja su po pravilu bile rasprodate mnogo pre samog izvođenja, a ansambl predstave je uvek bio ispraćen stojećim ovacijama u prepunim salama, kao i svakog puta kada je predstava igrana u JDP-u. I ovoga puta, u Užicu, za predstavu vlada veliko interesovanje a karte su odavno rasprodate.

Sofoklova tragedija o Edipu, od premijere 17. septembra 2022. godine, na matičnoj sceni je odigrana 34 puta. Predstavu je do sada videlo više od 20 000 gledalaca, a karte za tri do četiri izvođenja mesečno budu rasprodate odmah po puštanju u prodaju.

JDP je najuspešniji teatar na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu. Do sada smo na ovom festivalu izveli 29 predstava i osvojili 54 nagrade „Ardalion”.