19. avgust 2022.

PREDSTAVA UJKA VANJA NA OHRIDSKOM LETU

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Predstava Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina biće izvedena u subotu 20. avgusta na Festivalu „Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji.

U Čehovljevoj drami o propuštenim prilikama, učmalosti, propalim iluzijama i neostvarenim ambicijama, koja je premijerno izvedena na sceni „Ljuba Tadić” u decembru 2018. godine, igraju Nenad Jezdić, Marija Vicković, Branislav Lečić, Marko Baćović, Milica Gojković / Iva Stefanović, Dubravko Jovanović i Aleksandra Nikolić. Kostimograf je Jelena Stokuća a pored režije, Egon Savin potpisuje i scenografiju.

Predstava Ujka Vanja A. P. Čehova u režiji Egona Savina učestvovala je na Teatarskom festivalu „Pozorišno proleće” u Šapcu, BOK festivalu u Bijelovaru, Gavellinim večerima u Gradskom dramskom teatru Gavella u Zagrebu i Slovenskom narodnom gledališču Drami u Ljubljani.

Jugoslovensko dramsko pozorište je prošle godine učestvovalo na Festivalu „Ohridsko leto” sa dve predstave, Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić i Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina.