Trajanje predstave 1h 20' sa pauzom

U noći

koreografija: Jerome Robbins
muzika: Frederic Chopin

trajanje: 25’
Džerom Robins (1918-1998) je američki koreograf, reditelj, igrač i pozorišni producent, koji je stvarao u oblasti baleta, pozorišta, filma i televizije. Među brojnim scenskim produkcijama najpoznatije su “Jedan dan u Njujorku”, “Petar Pan”, “Priča sa zapadne strane” i “Violinista na krovu”. Balet majstor Njujork siti baleta je postao 1972. godine, radeći gotovo isključivo na klasičnom repertoaru tokom naredne decenije. Bio je petostruki laureat nagrade Toni, dobio je dve nagrade Akademije, uključujući Oskara za režiju filma “Priča sa zapadne strane”, kao i priznanje Kenedi centra.

Đavolci

koreografija: Johan Kobborg
muzika: Henryk Wieniawski

trajanje: 10’ 
Johan Koborg
 je danski baletski igrač, koreograf, reditelj i vizuelni umetnik, rođen 1972. godine. Bio je prvak Kraljevskog danskog baleta i londonskog Kraljevskog baleta, ali i gost u drugih baletskih kompanija sa svojom partnerkom Alinom Kožokaru. Od 2013. do 2016. godine, bio je umetnički direktor Baleta Nacionalne opere u Bukureštu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, uključujući nagrade Takmičenja Erika Bruna, Grand pri Rudolfa Nurejeva, američki Grand Pri Džekson i nagrade Olivije za svoju verziju baleta “Silfide”.

Dijamanti

koreografija: George Balanchine
muzika: Pyotr Ilych Tchaikovsky

trajanje: 9’

Posle kiše

koreografija: Christopher Wheeldon
muzika: Arvo Part

trajanje: 11’
Kristofer Vildon je britanski koreograf savremene i neoklasične igre, međunarodne reputacije, rođen 1973. godine. Laureat zlatne medalje na takmičenju u Lozani, Vildon je počeo da igra u trupi Njujork siti baleta 1993. godine. Koreografijom se bavi od 1997. godine, nastavljajući svoju igračku karijeru. Godine 2001, postaje stalni koreograf i prvi rezidentni umetnik Njujork siti baleta. Brzo stiče reputaciju talentovanog koreografa, pa nekoliko eminentnih baletskih kompanija, kao što su San Francisko balet, Boljšoj balet, Nacionalni balet Kanade i Kraljevski balet u Londonu, od njega naručuju radove. Do sada je potpisao više od 45 naslova, uključujući i nekoliko mjuzikala među kojima se izdvaja “Amerikanac u Parizu”.

Who Cares

koreografija: George Balanchine
muzika: George Gershwin

trajanje: 24’
Gruzijsko-američki baletski koreograf rođen u Rusiji, Žorž Balanšin (1904-1983) smatra se jednim od najuticajnijih umetnika XX veka. Nazvan ocem američkog baleta, suosnivač je trupe Njujork siti balet balet i njen umetnički direktor više od 35 godina. Teško je zamisliti svet umetničke igre bez njegovog kolosalnog opusa. Tokom života “Mr. B” je kreirao 465 naslova, šireći tradiciju klasičnog baleta. Njegova koreografija ostaje ista do današnjih dana, a Škola američkog baleta još uvek koristi njegovu nastavnu tehniku.

Koreografija :