Ansambl JDP

Jovana Belović

Diplomirala je glumu 2014. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Jasne Đuričić, a master studije glume 2016. godine. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2021. godine.

POZORIŠNE PREDSTAVE (izbor):

JDP: Čudo u Šarganu (Jagoda), Alisa u zemlji strahova (Mišica i Sedmica), Moj muž, Pučina (Gospođa Nikolićka), Putujuće pozorište Šopalović (Sofija Subotić), Mamu mu jebem ko je prvi počeo (Lulu);

NARODNO POZORIŠTE SUBOTICA: Idealan muž, Mizantrop, Sumnjivo lice, Avgust u okrugu Osejdž, Govorna mana, Teniser, Lisistrata; SNP: Sakati Bili sa Inišmana, Kandid, Roud; NARODNO POZORIŠTE SOMBOR: Misterija; POZORIŠTE PROMENA: Zločin na kozjem ostrvu, Osećaj brade, Kokoška; HARTEFAKT: Balava (Mala); NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU: San letnje noći (Lisander).

Film: Tranzicija, Svečanost, Heroji radničke klase, Bus to America;

TV: Tajna vinove loze, Klan, Jutro će promeniti sve, Vojna akademija 3 i 4.

NAGRADE: Godišnja nagrada JDP za ulogu u predstavi Moj muž, nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ zajedno sa Sanjom Marković (2022), nagrada „Nebojša Glogovac“ za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, zajedno sa Sanjom Marković (2022), za uloge u predstavi Moj muž dobila je Specijalnu nagradu žirija na Festivalu duodrame u Topoli i Nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom festival glumca “Zaplet 13” u Banjaluci (2021). Dobitnica je Nagrade za najbolju glumicu festivala BašTeatar 2020, nagrade Barskog ljetopisa za najbolju glumicu 2019, nagrade Festivala u Aleksincu za najbolju glumicu 2019. i Nagrade Univerziteta Novi Sad za najveći doprinos umetnosti 2014.

Na repertoaru

Sreda
28 septembar
28
Sreda septembar

20:00 | Velika scena „Ljuba Tadić”

Režija Jagoš Marković

Igraju :
  • (P) 2000 RSD
  • (B) 600 RSD
Četvrtak
29 septembar
29
Četvrtak septembar
Poster 1 ENGLESKI TITL

20:00 | Velika scena „Ljuba Tadić”

Režija Jagoš Marković

Igraju :
  • (P) 2000 RSD
  • (B) 600 RSD

Multimedija

ČUDO U ŠARGANU Ljubomir Simović u režiji Jagoša Markovića (foto: Nebojša Babić)
MOJ MUŽ Rumena Bužarovska u režiji Jovane Tomić (foto: Nebojša Babić)
PUČINA Branislav Nušić u režiji Egona Savina (foto: Nebojša Babić)
PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ Ljubomir Simović u režiji Jagoša Markovića (foto Nebojša Babić)