Ansambl JDP

Jovana Belović

Diplomirala je glumu 2014. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Jasne Đuričić, a master studije glume 2016. godine. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2021. godine.

POZORIŠNE PREDSTAVE (izbor):

JDP: Alisa u zemlji strahova (Mišica i Sedmica), Moj muž, Pučina (Gospođa Nikolićka), Putujuće pozorište Šopalović (Sofija Subotić), Mamu mu jebem ko je prvi počeo (Lulu);

NARODNO POZORIŠTE SUBOTICA: Idealan muž, Mizantrop, Sumnjivo lice, Avgust u okrugu Osejdž, Govorna mana, Teniser, Lisistrata; SNP: Sakati Bili sa Inišmana, Kandid, Roud; NARODNO POZORIŠTE SOMBOR: Misterija; POZORIŠTE PROMENA: Zločin na kozjem ostrvu, Osećaj brade, Kokoška; HARTEFAKT: Balava (Mala); NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU: San letnje noći (Lisander).

Film: Tranzicija, Svečanost, Heroji radničke klase, Bus to America;

TV: Tajna vinove loze, Klan, Jutro će promeniti sve, Vojna akademija 3 i 4.

NAGRADE: Za uloge u predstavi Moj muž dobila je Specijalnu nagradu žirija na Festivalu duodrame u Topoli i Nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom festival glumca “Zaplet 13” u Banjaluci (2021). Dobitnica je Nagrade za najbolju glumicu festivala BašTeatar 2020, nagrade Barskog ljetopisa za najbolju glumicu 2019, nagrade Festivala u Aleksincu za najbolju glumicu 2019. i Nagrade Univerziteta Novi Sad za najveći doprinos umetnosti 2014.

Na repertoaru

Četvrtak
09 jun
09
Četvrtak jun
JDP GOSTUJE

22:00 | 30. Pozorišni maraton, Narodno pozorište Sombor
Rumena Bužarovska

Moj muž

Režija Jovana Tomić

Igraju:
  • (P) - RSD
  • (B) - RSD

Multimedija

MOJ MUŽ Rumena Bužarovska u režiji Jovane Tomić (foto: Nebojša Babić)
PUČINA Branislav Nušić u režiji Egona Savina (foto: Nebojša Babić)
PUTUJUĆE POZORIŠTE ŠOPALOVIĆ Ljubomir Simović u režiji Jagoša Markovića (foto Nebojša Babić)