17. avgust 2021.

JDP SA DVE PREDSTAVE NA FESTIVALU OHRIDSKO LETO

PROČITAJTE VIŠE
Podeli:

Jugoslovensko dramsko pozorište će učestvovati na Festivalu „Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji sa dve predstave. U četvrtak, 19. avgusta, na festivalu će biti izvedena predstava Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić dok će dan kasnije, u petak 20. avgusta, publika u Ohridu imati priliku da gleda predstavu Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina.

Predstava Moj muž, koja je premijerno izvedena 18. aprila na sceni Studio JDP, u julu je gostovala u Raški i na Belefu. Već u septembru predstava putuje u Topolu na Festival duodrame a krajem oktobra će gostovati u Banjaluci (BiH). U predstavi igraju Jovana Belović i Sanja Marković.

U predstavi Pučina, koja je premijerno izvedena 10. aprila ove godine na Sceni „Ljuba Tadić” igraju Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Vesna Stanković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Jelena Stupljanin, Jovana Belović, Janko Cekić, Marko Baćović, Maja Kolundžija Zoroe i Bogdana Obradović. Melodrama o ambicioznoj mladoj ženi koja se udala iz ljubavi za čoveka sa premalo profesionalnih i životnih ambicija učestvovala je na Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani” u Smederevu u junu a u oktobru će učestvovati na festivalu „Borini pozorišni dani” u Vranju.